Night Walk

The night is slowly falling over the city. It embraces the streets and buildings with a light breeze as I walk dreaming. Rays of sun bounce from the windows of a tall building drawing dancing shadows on the pavement. I sit on the sidewalk and watch as people go by. I don’t remember where I’m coming from or where I’m going to.

I love beautiful and stress free evenings. The kind when there’s no work or no one waiting. Your mind is free from the stress and thoughts you’ve had during the day. There is just this moment, right now.

I woke up in the morning before sunrise. I got dressed and stepped out. The streets were empty and everywhere was quiet. There was a faint smell in the air. Something that reminded me of long gone years and summer mornings. It was like I had traveled many years back in time. Changed the city, clothes and thoughts. The moment was like a falling star. Gone as fast as it had appeared. I carried on. Walked and walked. I got on a bus and from the window I saw how the sun was rising from behind all the buildings.

Early mornings and late nights are my favorite times of the day. It’s when dreams reign. It’s when I can be with myself.

Ilta laskeutuu hiljalleen kaupungin ylle. Se syleilee katuja ja rakennuksia hennolla tuulenvireellä. Auringon säteet heijastuvat korkean kerrostalon ikkunoista piirtäen tanssivia varjoja kadun pintaan. Kävelen haaveilevin askelin eteenpäin. Istun jalkakäytävän reunalle ja seuraan katseellani ohi kulkevia ihmisiä. En kykene muistamaan mistä olen tullut tai minne olen menossa. Istun ja tuijotan.

Rakastan kauniita ja kiireettömiä iltoja. Sellaisia, joina ei ole velvollisuuksia. Kun kukaan ei odota tai mikään ei ole kesken. Mieli on vapaa päivän rasituksista ja tapahtuneista asioista. On vain tämä hetki, tässä ja nyt.

Heräsin aamulla jo ennen auringonnousua. Pukeuduin ja astuin ulos ovesta. Kävelin pitkin kaupungin autioita katuja. Kaikkialla oli hiljaista. Ilmassa leijui hento tuoksu, joka muistutti jo menneistä kesäaamuista ja vuosista. Oli kuin olisin palannut ajassa vuosia taaksepäin. Vaihtanut kaupunkia, vaatteita ja ajatuksia. Hetki oli nopea kuin tähdenlento ja katosi yhtä nopeasti kuin oli tullutkin. Jatkoin matkaani. Kävelin ja kävelin. Nousin bussin kyytiin ja näin ikkunasta kuinka aurinko nousi rakennusten takaa.

Aikaiset aamut ja myöhäiset illat ovat suosikkihetkiäni. Ne ovat aikaa, jolloin haaveet saavat ottaa vallan. Ne ovat aikaa, jolloin olen vain itseni kanssa.

_MG_8743-Edit

_MG_8771-Edit

_MG_8847-Edit

_MG_8855-Edit

_MG_8862-Edit

_MG_8889-Edit

_MG_8898-Edit

_MG_8900-Edit

_MG_8904-Edit

_MG_8928-Edit

_MG_8936-Edit

30 comments

That skirt is amazing! Can’t believe it’s made out of a men’s shirt :0
Love how lovely it looks with that denim jacket! x Alona

gentleconfusion.blogspot.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top Leave a commment