Warm Me Up

People are walking on the streets of the city wearing different shades of grey. Occasionally you can catch a glimpse of a bright autumn coat that disappears behind a corner. We need brave heroes and heroines when the weather is grey, to set the example and fight the battle for color.

_MG_2778-Edit

Autumn is here with autumn coats. Wool feels warm, denim looks cool and leather is always in style. Like the fallen leaves, you too can use yellow and orange on your outerwear. If you dare.

_MG_2789-Edit-2

It’s easy to repeat the same pattern in your outfits year after year. When seasons change it’s time to dig up the trusty coat or summer dress. I’m a fan of garments that I can rely on. It’s lovely to come across something you can happily use time after time. You can update a coat by combining it with different accessories and clothes. Even just different shoes can give an outfit a new look.

_MG_2780-Edit

I have denim jackets and wool coats in my closet. At the moment I have no leather jackets although I have a suede coat. I decided to reform my style and force me to try something new. For years my definite go-to jacket has been a leather biker jacket. I let go of it some time ago and after that I’ve been picking coats to wear with my gut feeling when going out. It’s easier to try out new things when you don’t have the safe and easy option available. Today I wore a dark grey wool blazer, yesterday the brown suede coat and last week a cape made of alpaca wool. Change is good.
_MG_2790-Edit-2

Ihmiset kulkevat kaupungin kaduilla yllään harmaan eri sävyjä. Välillä jossain pilkahtaa värikäs syystakki, joka katoaa nurkan taakse yhtä nopeasti kuin ilmestyikin. Kun kelit ovat ankean harmaat, kaduille kaivataan rohkeita sankareita ja sankarittaria, jotka näyttävät esimerkkiä ja taistelevat värien puolesta.

_MG_2778-Edit

Syksy on tuonut mukanaan sesongin takit. Villakangas lämmittää, farkkutakki on cool ja nahka puolestaan on aina trendikästä. Kellastuneiden lehtien sävyjen tavoin päällysvaatteissa voi nyt huoletta suosia keltaista ja oranssia. Jos vain uskaltaa.

_MG_2789-Edit-2

On helppoa toistaa samaa pukeutumiskaavaa vuodesta toiseen. Vuodenaika vaihtuu ja aina kun niin tapahtuu, on aika kaivaa vaatekaapin uumenista sama luottotakki tai hellemekko, joka on palvellut jo useamman vuoden. Liputan itse luottovaatteiden puolesta. On ihanaa, kun löytää itselleen vaatteen, josta pitää niin kovasti, että sen käyttäminen yhä uudelleen ja uudelleen on mielekästä. Takkiin saa uutta ilmettä yhdistelemällä sitä erilaisten asusteiden ja vaatteiden kanssa. Jo pelkkä kenkien vaihtaminen saattaa saada asuun aivan uudenlaista loistetta.

_MG_2780-Edit

Omasta vaatehuoneestani löytyy farkku- ja villakangastakkeja. Tavallista nahkaa ei enää takin muodossa löydy, mokkaa kylläkin. Päätin nimittäin uudistua ja pakottaa itseni kokeilemaan jotakin uutta. Jo vuosia ehdoton luottotakkini on ollut biker-mallinen nahkatakki. Luovuin siitä jokin aika sitten ja sen jälkeen olen vetänyt aamuisin ylleni takin fiilikseni mukaan. Kun mahdollisuutta tuttuun ja turvalliseen ei enää ole, on kynnys uusien asioiden kokeilemiseen matalampi. Tiedän mistä puhun. Tänään ylläni oli tummanharmaa villableiseri, eilen ruskea mokkatakki ja viime viikolla alpakan villasta valmistettu viitta. Vaihtelu virkistää.

_MG_2790-Edit-2

35 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top Leave a commment